Přejít na hlavní obsah

Jak zakázat synchronizaci kontaktů na iPhone: podrobné pokyny

  • Natálie Čechová
  • Praxe

Uživatelé iPhone často ukládají své kontakty do systému iCloud, aby k nim měli přístup na všech svých zařízeních. Z různých důvodů však může být nutné zakázat synchronizaci kontaktů na iPhone.

Deaktivace synchronizace kontaktů na iPhone může být užitečná, pokud již máte jiný zdroj, kde jsou vaše kontakty uloženy, a nechcete je duplikovat. Kromě toho, pokud své zařízení předáváte jiné osobě nebo jej prodáváte, možná budete muset odstranit všechny kontakty z něj.

Ať už je váš důvod jakýkoli, v tomto podrobném návodu vám řekneme, jak deaktivovat synchronizaci kontaktů na iPhone a odstranit všechny kontakty ze zařízení.

Poznámka: Před deaktivací synchronizace kontaktů na iPhone se doporučuje zálohovat své kontakty, aby je bylo možné v případě problémů později obnovit.

Přejděte do nastavení

Chcete-li vypnout synchronizaci kontaktů na iPhone, musíte provést několik jednoduchých kroků. Nejprve otevřete na svém zařízení aplikaci Nastavení.

Chcete-li to provést, ujistěte se, že máte na domovské obrazovce ikonu Nastavení. Obvykle je to modrý kruh s bílou girlandou uvnitř. Klepnutím na tuto ikonu jednou otevřete aplikaci Nastavení.

Uvnitř aplikace Nastavení uvidíte seznam různých nastavení pro vaše zařízení. Posouvejte tento seznam dolů, dokud nenajdete sekci "Pošta, Kontakty, Kalendáře". Poklepejte na něj, abyste jej otevřeli.

V části "Pošta, Kontakty, Kalendáře" najdete seznam účtů, ke kterým je váš iPhone připojen. Možná bude v tomto seznamu pouze jeden účet iCloud. Pokud však máte jiné účty, zobrazí se také v této sekci.

Najděte v seznamu účet, ze kterého chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů. Jakmile najdete požadovaný účet, klepněte na něj. Zobrazí se seznam dostupných možností pro tento účet.

Posuňte tento seznam dolů, dokud nenajdete přepínač "kontakty". Tento přepínač je zodpovědný za synchronizaci kontaktů s vybraným účtem. Přepněte jej do polohy "Vypnuto" a vypněte synchronizaci.

Jakmile vypnete synchronizaci kontaktů pro vybraný účet, vaše kontakty se již nebudou synchronizovat s tímto účtem.

Tento postup opakujte pro všechny účty, jejichž synchronizaci kontaktů chcete na iPhone deaktivovat. Pokud máte více účtů, může být nutné provést tento postup pro každý z nich.

Otevřete sekci "Pošta, Kontakty, Kalendáře"

Chcete-li zakázat synchronizaci kontaktů na iPhone, musíte v nastavení zařízení otevřít sekci "Pošta, Kontakty, Kalendáře". Chcete-li to provést, postupujte podle následujících kroků:

  1. Na domovské obrazovce vašeho iPhone vyhledejte a klikněte na ikonu Nastavení. Ikona je šedá ikona zobrazující ozubené kolo.
  2. Přejděte dolů do seznamu nastavení a vyhledejte sekci "Pošta, Kontakty, Kalendáře". Klikněte na tuto sekci.

Nyní se nacházíte v části "Pošta, Kontakty, Kalendáře", kde můžete nakonfigurovat různá nastavení související s vašimi kontakty a kalendáři.

Vyberte si účet, se kterým je synchronizace spojena

Pokud chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů na vašem iPhone, musíte vědět, ke kterému účtu je připojena. iPhone vám umožňuje synchronizovat kontakty s různými účty, jako je iCloud, Gmail, Outlook a další.

Chcete-li přejít na Nastavení Synchronizace kontaktů, postupujte takto:

  1. Otevřete na svém iPhone aplikaci Nastavení.
  2. Přejděte dolů a klikněte na sekci hesla a účty.
  3. Vyberte účet, se kterým je synchronizace kontaktů spojena (například iCloud, Gmail nebo Outlook).
  4. V okně, které se otevře, vyhledejte přepínač "kontakty" a vypněte jej.

Jakmile deaktivujete synchronizaci kontaktů s vybraným účtem, všechny kontakty související s tímto účtem budou z vašeho iPhone odstraněny. Stále však budete moci používat kontakty uložené ve vašem zařízení, aniž byste byli připojeni k účtu.

Opakujte tyto kroky pro každý účet, se kterým chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů. Pokud chcete úplně zakázat synchronizaci kontaktů se všemi účty, jednoduše vypněte přepínač kontakty pro každý účet na vašem iPhone.

Vypněte synchronizaci kontaktů

Synchronizace kontaktů na iPhone může být užitečná funkce, ale existují případy, kdy ji můžete chtít deaktivovat. Zde je návod, jak vypnout synchronizaci kontaktů na iPhone:

  1. Otevřete nastavení na svém iPhone.
  2. Přejděte dolů a klikněte na kartu "Pošta, Kontakty, Kalendáře".
  3. Vyberte účet, u kterého chcete vypnout synchronizaci kontaktů.
  4. Vypněte přepínač vedle funkce kontakty.
  5. Potvrďte svou volbu, když se zobrazí upozornění, že deaktivace synchronizace kontaktů odstraní všechny kontakty z vašeho iPhone.

Jakmile vypnete synchronizaci kontaktů, všechny vaše kontakty zůstanou na vašem iPhone, ale nebudou se automaticky aktualizovat s vaším účtem.

Vezměte v úvahu, že tento pokyn odkazuje na základní nastavení synchronizace kontaktů na iPhone. V závislosti na verzi operačního systému iOS a použitých účtech se proces může mírně lišit.

Potvrďte vypnutí synchronizace

Jakmile se rozhodnete deaktivovat synchronizaci kontaktů na vašem iPhone, budete vyzváni k potvrzení svého výběru. Postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

  1. Otevřete na svém iPhone aplikaci Nastavení.
  2. Přejděte dolů a klikněte na část "Pošta, Kontakty, Kalendáře".
  3. Vyberte účet, u kterého chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů.
  4. V seznamu možností účtu vyhledejte možnost Kontakty.
  5. Přepněte přepínač vedle této možnosti do polohy "Vypnuto".

Když přepnete synchronizaci kontaktů do polohy" Vypnuto", zobrazí se na obrazovce vyskakovací okno s potvrzením vašeho výběru. Toto okno bude upozorňovat, že deaktivace synchronizace kontaktů může způsobit smazání kontaktů z vašeho iPhone.

Pokud jste si jisti svým řešením, Klikněte ve vyskakovacím okně na tlačítko "zakázat synchronizaci". Pokud si to rozmyslíte a rozhodnete se synchronizovat kontakty, klikněte na tlačítko "Zrušit".

Po kliknutí na tlačítko" zakázat synchronizaci " může proces vypnutí trvat několik sekund. Po dokončení již neuvidíte kontakty z vybraného účtu na vašem iPhone. Pamatujte však, že všechny kontakty zůstanou uloženy v původním účtu a můžete kdykoli znovu povolit synchronizaci, abyste viděli tyto kontakty na vašem zařízení.

Zkontrolujte stav synchronizace kontaktů

Chcete-li zakázat synchronizaci kontaktů na iPhone, měli byste nejprve zkontrolovat aktuální stav synchronizace. Chcete-li to provést, postupujte takto:

  1. Otevřete na svém iPhone aplikaci Nastavení.
  2. Přejděte dolů a klikněte na "kontakty".
  3. Ujistěte se, že je povolena "automatická synchronizace" nebo "synchronizace kontaktů". Pokud je tato možnost již povolena, pak se vaše kontakty synchronizují s cloudovým úložištěm Apple.

Pokud je již povolena" automatická synchronizace "nebo" synchronizace kontaktů", váš iPhone uloží vaše kontakty na server iCloud a synchronizuje je s jinými zařízeními připojenými k vašemu Apple ID. Chcete-li tuto funkci deaktivovat, postupujte podle dalších pokynů uvedených v tomto článku.

Pokud je" automatická synchronizace "nebo" synchronizace kontaktů " vypnutá, pak pravděpodobně již nemáte synchronizované kontakty na serveru iCloud. V takovém případě musíte zkontrolovat další účty, které mohou být propojeny s vaším iPhonem a synchronizovat s nimi kontakty.

Opakujte pro ostatní účty, pokud potřebujete

Pokud máte jiné účty, se kterými synchronizujete své kontakty na iPhone, a chcete pro ně vypnout synchronizaci, opakujte předchozí kroky pro každý účet zvlášť.

Chcete-li deaktivovat synchronizaci pro jiný účet, přejděte do Nastavení, poté klikněte na svůj účet a vyhledejte kartu Kontakty. Zde uvidíte možnost "Synchronizovat kontakty", kterou chcete deaktivovat zrušením zaškrtnutí políčka vedle ní. Poté kliknutím na" Hotovo " uložíte změny.

Tímto způsobem můžete v případě potřeby zakázat synchronizaci kontaktů pro všechny účty na vašem iPhone. To je užitečné, pokud chcete některé kontakty uložit pouze do zařízení a nesdílet je s jinými službami nebo účty.