Přejít na hlavní obsah

Jak zakázat synchronizaci kontaktů v Google účtu

V dnešní době, kdy se mobilní zařízení stala nedílnou součástí našich životů, hraje sbírka kontaktů v našich telefonech důležitou roli. Použití Google účtu k synchronizaci kontaktů je pohodlný způsob, jak je udržet bezpečné a dostupné na všech zařízeních. Existují však situace, kdy je nutné vypnout synchronizaci kontaktů v Google účtu.

Vypnutí synchronizace kontaktů může být nutné z různých důvodů. Můžete například chtít mít kontakty pouze na jednom zařízení, abyste se vyhnuli jejich nekontrolovanému šíření. Nebo jste se možná rozhodli použít jinou službu k ukládání kontaktů a nechcete je duplikovat v Google účtu.

Pokud narazíte na tuto potřebu, nebojte se - deaktivace synchronizace kontaktů v Google účtu je poměrně jednoduchá. V tomto článku se podrobně podíváme na několik kroků, které vám pomohou dokončit tento úkol bez zbytečných komplikací.

Deaktivace synchronizace kontaktů v Google účtu

Synchronizace kontaktů v Google účtu může být užitečnou funkcí pro snadný přístup ke svým kontaktům z různých zařízení. Pokud však chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů, budete muset provést několik jednoduchých kroků.

Zde je návod, jak to udělat:

  1. Otevřete Nastavení účtu Google.
  2. V části Synchronizace vyhledejte položku Kontakty a klikněte na ni.
  3. Zobrazí se okno s nastavením synchronizace kontaktů. Zrušte zaškrtnutí políčka vedle možnosti synchronizovat kontakty.
  4. Potvrďte svou akci kliknutím na tlačítko"zakázat synchronizaci".

Po provedení těchto kroků bude synchronizace kontaktů ve vašem Google účtu zakázána. Vaše kontakty se již nebudou synchronizovat mezi zařízeními a vaše soukromé informace budete mít v bezpečí.

Pokud budete muset v budoucnu znovu povolit synchronizaci kontaktů, budete to moci provést podle podobných kroků v nastavení vašeho Google účtu.

Kroky k deaktivaci synchronizace kontaktů v Google účtu

Synchronizace kontaktů v Google účtu může být užitečná funkce, ale někdy můžete chtít tuto funkci deaktivovat. Zde je několik kroků, které vám pomohou deaktivovat synchronizaci kontaktů v Google účtu:

  1. Otevřete aplikaci Kontakty Google nebo přejděte na https://contacts.google.com / ve Vašem webovém prohlížeči.
  2. V pravém horním rohu obrazovky klikněte na ikonu Nastavení (ikona ozubeného kola).
  3. V rozbalovací nabídce vyberte "Nastavení importu a exportu".
  4. Přejděte dolů do sekce " Synchronizace kontaktů "a klikněte na tlačítko"zakázat synchronizaci".
  5. Zobrazí se varovná zpráva. Ujistěte se, že chcete deaktivovat synchronizaci kontaktů, a klikněte na tlačítko "OK".

Po provedení těchto kroků bude synchronizace kontaktů ve vašem Google účtu deaktivována. Pokud v určitém okamžiku budete chtít povolit synchronizaci kontaktů, opakujte stejné kroky, klikněte na tlačítko" Povolit synchronizaci "aktuální stránky"nastavení importu a exportu".