Přejít na hlavní obsah

Jak obnovit tovární nastavení na Androidu prostřednictvím tlačítek na Xiaomi Redmi

Pokud jste vlastníkem smartphonu Xiaomi Redmi a čelíte problému, který nelze vyřešit jinými způsoby, může být užitečné obnovit tovární nastavení zařízení. To může pomoci opravit různé chyby související se softwarem a vrátit smartphone do původního stavu.

Resetovat na Xiaomi Redmi lze pomocí kombinace kláves, která vyvolá speciální nabídku pro reset. Je důležité si uvědomit, že obnovení továrního nastavení odstraní všechna data ze zařízení, včetně nainstalovaných aplikací, kontaktů a osobních údajů. Proto se před postupem doporučuje zálohovat všechna důležitá data.

Chcete-li resetovat Xiaomi Redmi, ujistěte se, že je zařízení zcela vypnuté. Poté stiskněte a podržte současně tlačítko hlasitosti a tlačítko zapnutí, dokud se neobjeví logo Xiaomi. Poté uvolněte obě tlačítka a počkejte, až se na obrazovce objeví speciální nabídka.

V této nabídce Procházejte seznam pomocí tlačítek hlasitosti a pomocí tlačítka zapnutí vyberte možnost "Wipe data/factory reset". V zobrazené nabídce potvrďte resetování výběrem možnosti "Yes-delete all user data". Po dokončení procesu resetování vyberte možnost" reboot system now " pro restartování zařízení.

Proč může být nutné obnovit nastavení na Androidu?

  • Problémy s výkonem zařízení.
  • Zamrznutí a odlety aplikací.
  • Nesprávné fungování operačního systému.
  • Chybí data nebo soubory.
  • Použití zařízení někoho jiného a nutnost odstranit všechny osobní údaje.
  • Prodej nebo předání zařízení jinému uživateli.
  • Virové útoky na zařízení.

Pokud máte podobné problémy nebo chcete jen začít "s čistým štítem", obnovení továrního nastavení na Androidu může být užitečné. Při resetování zařízení se všechna nastavení vrátí na tovární hodnoty a vaše osobní data a nainstalované aplikace budou smazány. Před resetováním nastavení se proto doporučuje zálohovat důležitá data.

Jak resetuji nastavení na Androidu pomocí tlačítek?

Obnovení továrního nastavení na Androidu může být nutné, pokud vaše zařízení začalo fungovat nestabilní nebo jej chcete vrátit do továrního nastavení. Pokud máte Xiaomi Redmi, můžete resetovat pomocí tlačítek na samotném zařízení.

Krok 1:

Zapněte zařízení, pokud je vypnuté, a přejděte do nabídky Nastavení.

Krok 2:

Přejděte dolů a vyberte sekci "Systém".

Krok 3:

V části Systém vyhledejte a vyberte Reset.

Krok 4:

V nabídce "Reset" vyberte "resetovat".

Krok 5:

Zobrazí se varovná zpráva, že všechna data budou smazána. Klikněte na "Resetovat vše"

Krok 6:

Potvrďte reset zadáním hesla nebo PIN, pokud je máte nainstalovaný.

Krok 7:

Po dokončení procesu resetování se zařízení restartuje a vrátí se do počátečního nastavení.

Upozorňujeme, že obnovení továrního nastavení vymaže všechna data v zařízení, včetně nainstalovaných aplikací, kontaktů, zpráv a fotografií. Před resetováním nastavení se proto doporučuje zálohovat svá data.

Kroky k obnovení továrního nastavení na Androidu pomocí tlačítek

Pokud máte problémy se zařízením Xiaomi Redmi a chcete jej resetovat na tovární nastavení, můžete použít tlačítka na zařízení. Zde jsou kroky, které budete potřebovat k obnovení továrního nastavení na Androidu:

  1. Zapněte zařízení, pokud je vypnuté.
  2. Přejděte do nabídky Nastavení na vašem zařízení Xiaomi Redmi.
  3. Přejděte dolů a vyberte "pokročilá nastavení".
  4. Vyhledejte a vyberte možnost "Zálohovat a resetovat".
  5. V této nabídce vyberte "obnovit data".
  6. Po výběru "resetování dat" se zobrazí různé možnosti resetování.
  7. Vyberte možnost "obnovit nastavení".
  8. Klikněte na tlačítko"resetovat telefon".
  9. Potvrďte svůj výběr a počkejte na dokončení procesu resetování.

Po dokončení procesu obnovení továrního nastavení se váš Xiaomi Redmi vrátí do továrního nastavení a všechna vaše data budou smazána. Před resetováním nastavení se ujistěte, že máte zálohovaná všechna důležitá data.

Co se stane po obnovení továrního nastavení na Androidu?

Obnovení továrního nastavení na Androidu obnoví tovární nastavení a odstraní všechna uživatelská data. Zde je to, co se stane po obnovení továrního nastavení na Androidu:

  1. Odinstalujte všechny aplikace nainstalované v zařízení.
  2. Vymazání dat uložených v interní paměti zařízení.
  3. Obnovení nastavení Wi-Fi, Bluetooth a dalších síťových připojení.
  4. Obnovte nastavení obrazovky, včetně jasu, velikosti písma a motivů návrhu.
  5. Odstranění účtů Google a dalších účtů souvisejících se zařízením.

Je důležité si uvědomit, že obnovení továrního nastavení na Androidu neodstraní data z paměťové karty nebo SIM karty. Nicméně, všechna programovatelná data uložená v interní paměti zařízení budou odstraněna bez možnosti obnovení.

Jak uložím důležitá data před resetováním na Androidu?

Před obnovením továrního nastavení na Androidu se doporučuje uložit důležitá data, abyste se vyhnuli jejich ztrátě. V tomto článku vám řekneme, jaká data stojí za to uložit a jak to udělat.

1. Kontakty: Uložte své kontakty na SIM kartu nebo je exportujte do souboru. Chcete-li to provést, otevřete aplikaci Kontakty, vyberte Nastavení, poté importovat/exportovat kontakty a vyberte požadovaný způsob uložení.

2. Zprávy: své zprávy můžete uložit exportováním do souboru. Chcete-li to provést, otevřete aplikaci Zprávy, Vyberte Nastavení a vyhledejte možnost exportovat zprávy.

3. Fotografie a videa: zkopírujte všechny své fotografie a videa do počítače nebo cloudového úložiště. Můžete to udělat připojením telefonu k počítači pomocí kabelu USB nebo pomocí aplikace pro cloudové úložiště.

4. Dokumenty: přeneste důležité dokumenty do počítače nebo do cloudového úložiště. K přístupu k souborům v telefonu použijte Průzkumníka souborů v počítači nebo speciální aplikace.

5. Aplikace: otevřete nabídku aplikací v telefonu, vyberte požadovanou aplikaci a vyhledejte možnost exportovat data. To umožní uložit data související s aplikací a později je obnovit.

Typ datZpůsob uložení
KontaktyUložte na SIM kartu nebo exportujte do souboru
ZprávaExportujte do souboru
Fotografie a videaZkopírujte do počítače nebo do cloudového úložiště
DokumentyPřeneste do počítače nebo do cloudového úložiště
AplikacePoužijte funkci exportu dat v aplikaci

Pamatujte, že po obnovení továrního nastavení budou všechna data v telefonu odstraněna bez možnosti obnovení. Nezapomeňte tedy před tímto procesem uložit všechna důležitá data.