Synchronizace iPhone s počítačem nebo iCloud je důležitá funkce, která automaticky aktualizuje vaše zařízení a přenáší data a nastavení mezi ním a jinými zařízeními. Někdy však může být nutné zrušit synchronizaci iPhone s určitým zařízením nebo jej úplně vypnout. V tomto článku vám řekneme, jak snadno a rychle zrušit synchronizaci iPhone.
Prvním krokem ke zrušení synchronizace iPhone s určitým zařízením je připojení vašeho iPhone k počítači nebo otevření aplikace Nastavení na vašem iPhone. Poté musíte v nabídce Nastavení vybrat sekci Zařízení nebo obecné v závislosti na modelu vašeho iPhone.
Dále byste měli vybrat zařízení, se kterým chcete přestat synchronizovat kliknutím na jeho název nebo ikonu. Poté byste měli najít možnost "Synchronizovat s tímto iPhone automaticky "nebo" automatická synchronizace " a deaktivovat ji zrušením zaškrtnutí políčka.
Pokud chcete synchronizaci iPhone úplně vypnout, měli byste postupovat podobně: otevřete Nastavení Zařízení, vyberte sekci "Zařízení" nebo "obecné" a zrušte zaškrtnutí možnosti "synchronizovat s tímto iPhone automaticky" nebo "automatická synchronizace". Nyní, váš iPhone již nebude automaticky synchronizován s počítačem nebo jinými zařízeními.
Jak zrušit synchronizaci iPhone
Synchronizace iPhone s počítačem může být užitečnou funkcí pro přenos dat a aktualizaci zařízení. Někdy však nastanou situace, kdy chcete zrušit synchronizaci iPhonu s počítačem. V takovém případě možná budete muset dodržovat následující krok za krokem pokyny.
- Krok 1: Připojte iPhone k počítači pomocí kabelu USB a spusťte iTunes.
- Krok 2: v horní části iTunes vyberte svůj iPhone.
- Krok 3: v navigační nabídce vlevo vyberte "Procházet".
- Krok 4: Přejděte dolů do části "Nastavení" a vyhledejte tlačítko "automaticky zrušit synchronizaci".
- Krok 5: Klikněte na tlačítko "Zrušit synchronizaci automaticky".
Po provedení těchto kroků bude synchronizace vašeho iPhone s počítačem zrušena. To znamená, že iPhone se již nebude automaticky synchronizovat s iTunes, když je připojen k počítači.
Zrušení synchronizace může být užitečné v případě, že již nechcete přenášet data z iPhone do počítače nebo pokud chcete zabránit náhodné synchronizaci, když je zařízení připojeno k počítači.
Podrobný návod pro iOS zařízení
Pokud chcete zrušit synchronizaci iPhone s jinými zařízeními, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:
- Otevřete na svém iPhone aplikaci Nastavení.
- Přejděte dolů a klikněte na sekci Účty a hesla.
- Vyberte účet iCloud spojený s vaším iPhone.
- Na stránce Nastavení účtu iCloud přejděte dolů a vyhledejte sekci "Aplikace, které používají iCloud".
- V této části uvidíte seznam aplikací, které se synchronizují s iCloud. Chcete-li zrušit synchronizaci iPhonu s konkrétní aplikací, jednoduše vypněte přepínač vedle jeho názvu.
- Opakujte krok 5 pro všechny aplikace, jejichž synchronizaci chcete zrušit.
Jakmile vypnete synchronizaci všech potřebných aplikací, váš iPhone se již nebude automaticky synchronizovat s iCloud.
Krok 1: Přejděte do nastavení iPhone
Chcete-li přejít do nastavení iPhone, postupujte takto:
| Krok 1 | Na obrazovce vašeho iPhone vyhledejte ikonu Nastavení. Obvykle se nachází na domovské obrazovce a má vzhled šedého ozubeného kola. |
| Krok 2 | Klepnutím na ikonu Nastavení otevřete nabídku nastavení iPhone. |
Nyní jste v nastavení iPhone a jste připraveni přejít k dalšímu kroku pro zrušení synchronizace.
Krok 2: Vyberte "účty a hesla"
Chcete-li zrušit synchronizaci vašeho iPhone, musíte otevřít Nastavení zařízení. Chcete-li to provést, vyhledejte na domovské obrazovce ikonu Nastavení a klikněte na ni. Po otevření okna Nastavení musíte procházet seznamem dolů a najít sekci Účty a hesla.
Vyberte "Účty a hesla" ze seznamu možností a otevřete příslušnou stránku nastavení. Na této stránce uvidíte seznam všech účtů, které jsou spojeny s vaším iPhonem, jako je Apple ID, e-mail a sociální média.
Procházejte seznamem a vyhledejte účet, který chcete zrušit synchronizaci. Po otevření účtu uvidíte různé možnosti a vlastnosti tohoto účtu. Budete muset najít možnost "synchronizace" nebo " Supsh "a vybrat" zakázat "nebo"Vypnuto".
Po dokončení těchto akcí, váš iPhone již nebude synchronizován s vybraným účtem a budete moci spravovat synchronizaci pro ostatní účty podle stejných kroků.